vineri, 12 august 2011

hai sa vorbim despre conserve

dragii mei 


incep acest blog prin a va povesti de ce consum conserve si care sunt avantajele si dezavantajele! 
  
personal, imi plac conservele si le consum cu incredere pentru ca stiu sa fac deosebirea intre un produs de calitate, care nu prezinta risc pentru sanatate si pentru ca prezintă avantajul ca nu trebuie păstrate în frigider și că pot fi consumate atât gătite cât și negătite in salate si nu numai! 

Cati dintre noi nu au savurat rondele de ananas direct din conserva sau cati dintre noi nu-si cumpara compot de piersici doar ca sa-l savureze, uneori direct din borcan desi sunt nenumarate retete cu aceste fructe? 


Avantajele majore ale conservelor (de toate felurile, de la sosuri, pateuri si compoturi pana la file de somon) sunt:
  • calitate constanta
  • timp redus de preparare
  • sortimentatie variata
  • durată prelunghită de depozitare
  • usor de cumparat si depozitat deoarece nu trebuie tinute la frigider
  • disponibilitate oricand, nu numai in sezon
Acum ne e atat de usor sa pregatim retete exotice si deosebite si asta doar cu ajutorul conservelor, caci altfel cu greu am gasi ingredientele! 

Voi impartasi cu voi parerile mele despre conservele consumate si curiozitatile, dar si neplacerile acolo unde este cazul, desi sper sa nu fie ;)

Stiati ca prima conserva a fost inventata in Franta in anul 1810? Deschizatorul de conserve a aparut insa abia dupa  aproximativ 48 ani! :) 

Va astept si pe voi cu impresii si chiar sugestii! 

va pup cu drag, 
Amoush

Un comentariu:

  1. Interesanta idee ai avut cand ti-ai deschis blogul....
    Vreau sa vin ei eu cu niste informatii gasite :

    În 1795 guvernul francez oferea 12000 franci premiu acelui care va improviza o metodă de conservare pentru a face mai uşoară aprovizionarea forţelor armate. Cincisprezece ani mai târziu, în 1810, Nicolas Appert a primit premiul pentru că a inventat o metodă de etanşare a mâncării în sticle şi fierberea acestora pentru conservare.

    Până în 1822 Appert a folosit pentru îmbuteliere recipiente din sticlă. El este cunoscut ca fiind cel care a descoperit conservele, în ciuda faptului că englezul Peter Durant a inventat cutia de conservă în 1810. Duran a vândut dreptul asupra invenţiei sale lui Bryan Donkin şi John Hall pentru o mie de lire sterline.

    În 1912 Donkin şi Hall au făcut prima conservă folosind ambalajul lui Duran şi procedeul lui Appert. In Franţ
    a principalii consumatori de conserve erau forţele armate, dar Donkin şi Hall au trimis produsele lor şi familiei regale, iar în 1813 au fost anunţaţi că regina, prinţul moştenitor şi alte persoane importante serviseră din preparatele lor.

    În secolul al 20-lea Heinz a încercat să convingă că fasolea conservată a fost invenţia lui, dar s-a descoperit că fasolea se conserva încă din 1875, cu un an înainte ca Heinz să o producă în fabrica sa. Heinz începe să producă conserve de fasole în 1895 pe care le introduce în Anglia în 1905 ca fiind mâncarea pentru clasa muncitoare.


    Poate reusesti tu sa aranjezi aceasta postare in blogul tau....
    As vrea sa-mi spui ce nu-ti place la conserve...si de ce preferi o conserva de...zacusca din comert, in locul uneia facuta de tine acasa ...
    Te tzuc si mult noroc in ceea ce vrei sa faci !

    RăspundețiȘtergere